Friday, July 30, 2010

Aorta - Aorta (1969 Columbia)






Hyvälaatuista psykedeelistä rokkia.

Gato Barbieri - Under Fire (1973 Flying Dutchman)








Hyvää saksofonienemmistöistä latinojazzia.



Osibisa - Heads (1972 MCA)










Booker T. & The M.G.'S - McLemore Avenue (1970 Stax)












Beatlescovereita kantta ja nimeä myöten. Abbey Road oli julkaistu vain muutama kuukausi aiemmin kuin näiltä pojilta tuli ulos oma tämä. Lisäys 3.12.10: Albumi on kokonaan instrumentaali. Pääosassa Booker T Jonesin Hammond-urut tai Hammond-taajuudelle viritetty Moog. Myös Steve Cropperin kitara toimii nautittavasti. Musiikki on mukavan letkeää soul-funkia ja mitä pitemmälle tätä kuuntelen, sitä enemmän alan myös siitä pitää. Idea ja musiikki toimii loppujen lopuksi helkkarin hyvin.


The Road Home - Peaceful Children (1971 Dunhill)








Juuri sitä soundia, josta pidän.

The Nice - Five Bridges (1970 Charisma)





Emersonin kosketintyö alkaa kuulostaa paikoin jo siltä kuin se kuulostaa myöhemmin ELP:llä.. Pojat koettavat kovasti yhdistää klassista musiikkia ja sähköisiä soittimia. Kyllä tämä on niitä persoonallisimpia progepuolen tuotoksia kaiken kaikkiaan. Ymmärrän tämän olevan yksi vaikeimmista tapauksista. Sibeliuksen intermezzoa kuullaan siellä täällä näissä piireissä, eikä ihme, se on hieno biisi.

The Cuff Links - Sama (1970 Decca)








Wishful Thinking - Hiroshima (1971 Ampex)



Kohtalaiselta kuulostavaa psykedeelistä poppia. Täytyy kuunnella ajan kanssa lisää.

The Equals - Unequalled (1967 Resident, Holland-painos)


Ei paha. Not bad.

Jerry Kennedy - With All Due Respect To Kris Kristofferson (Mercury)



Kristoffersonin sävellyksiä kitaralla ja jousilla säestettynä.

Alexander's Greyhound Brass - Hold Back The World (1970 Stanyan Records)





Toistaiseksi no idea what this is about.

Bobby Goldsboro - "Today" (1969 United Artists)








Vähän jälkeen British invasionin. Ei riittänyt maihinnousun mainingeissa tämänkään Bobby paikallinen poppi. Paketin kanssa ei kuitenkaan ole säästelty.

Gary Lemel - The Gary LeMel Album (1965 Vee-Jay Records)





Soon it's Gonna rain laulaa kaveri, mutta tosiasia on että neljän viikon helle tänään korkeintaan väliaikaisesti vähän hellitti. Viihteellistä Sinatran ja Dean Martinin tapaan. En yleensä kuuntele tämäntyylistä, mutta tammetkoon tämä terveesti alituista tajunnanvirtaani. Terapeuttista musiikkia.

Marian Henderson - Cameo (1970 Coral)





Australialainen folk spych acid tyylinen laulaja laulaa herkällä "särkyvällä" äänellään minun sydämeeni. Marian laulaa muuten myös coverin Leonard Cohenin biisistä "Stranger Song".
RYMistä löytyy hyvä asiantunteva kuvaus tapauksesta. Excellent!

Stefan Grossman (1971 Transatlantic)



Smith Perkins Smith - Sama (1972 Island)





Tämä on kuulemma ensimmäinen amerikkalainen yhtye joka levytti Islandille eikä siitä sen jälkeen kuultu mitään. Taisivat jäädä sinne. Kauniin puoleiseksi tarkoitettua folk rockia, josta ei kaikin osin irtoa liikaa iloa minun korvilleni. Joku muu voisi varmasti olla innoissaankin.

Cyril Havermans - Cyril (1973 MGM)








Focus yhtye iski aikoinaan tajuntaan Moving Waves -albumillaan. Cyril oli yhtyeen basisti, joka ei noussut mitenkään esiin. Ensialkuun tämä albumi ei oikein ottanut tuulta, mutta uusi päivä ja toinen puoli parantavat tilannetta huomattavasti, musiikin muuttuessa progemaisemmaksi rytmittelyksi. Kuuntelen tätä nyt uudestaan toisena päivänä ja huomaan taas sen tutun asian, että tietynlainen saattaa toimia eri lailla eri hetkessä ja mielentilassa. Uusi päivä saa tämän lähes akustisen albumin kuulostamaan omaperäiseltä. Se on itse asiassa oikein hyvää, laadukasta musiikkia. Mukana ovat myös Jan Akkerman ja Tjis vanLeer, kaveria jeesaamassa. Luulen että tästä tulee vielä yksi lemppareistani. The Humpbacked Fluteplayer (trad) nousee yli muiden. Hieno toteutus tästä kappaleesta jonka säveltäjä Trad on yksi eniten yksittäisiä musiikkikappaleita kautta aikain tehnyt säveltäjä. Tuo huilunsoittaja löytyy muuten kalliosta Colorado -joen varrelta eräästä canjonista. Se on Amerikan Hopi-intiaanien piirros.