Sunday, January 17, 2010

Yasmiinin Tuoksu - Äetsästä Päivää (1988 TELA) ja singlet - Tuomari / Käyn, käyn, käyn (1988) Pikku enkeli / Palelen (1992)





Äetsän pojat pääsevät nyt kovaan seuraan (tarkoitan siis blogini muiden artistien joukkoa) . Yasmiinin musiikki on kahdeksankymmentä luvun lopun myöhäispunkkia. Esikuvat varmaan löytyvät helposti, mutta jätettäköön etsimättä. Musiikillinen käsiala on joka tapauksessa selkeästi aitoa ja omaa, säveltäjäkaksikon Mäkelä-Kinnunen tulkkaamaa ajankuvaa. Albumin parhaat biisit ovat mielestäni Wiskiä tiskiin ja Ihanuuteni. Ihanuuteni varsinkin on vetävä, sanat sopivan lapselliset. Vähän yli parikymppiset
"vanhukset" siinä muistelevat kaihoissaan menettyjä ihastuksiaan. Levyltä lohkaistiin sinkuksi kuitenkin kaksi muuta kappaletta, Tuomari ja Käyn, käyn, käyn. Juuri Wikiä Tiskiin ja Ihanuuttani taidettiin kuitenkin paikallisradioissa ja valtakunnallisissakin soitella enemmän kuin singlen biisejä. Haitaria levyllä venyttelee sessiomuusikko Lucjan Czaplicki. Levyn tuotti Mika Sundqvist. Rumpali Juha Sulander nakuttelee lahjomatonta peruskomppiaan kuin metronomin tahtiin. Kitaristikin sooloilee välillä asiallisesti. Yhtyeen kokoonpanossa ovat olleet: laulu Markku Mäkelä, kitara Harri Koivunen, urut Marko Karppi, basso Tommi Lehtonen, kitara ja laulu Eetu Kinnunen ja rummut Juha Sulander. Asiallisen aito ja hyvin tehty, joskin turhan paikalliseksi jäänyt tapaus ja ajankuva suomalaisen rokin historiassa. Paikallisuutta on haluttu tosin korostaa ihan levyn nimeä myöten ja jollain muulla myyntitaktiikalla olisi levy voinut myydä laajemminkin. (8).
http://www.youtube.com/watch?v=DADDHxG1a60
http://www.youtube.com/watch?v=TITM4k7B70o

1 comment:

  1. Erinomainen levy ja hyvä arvostelu. Ajattelin katsoa googlesta löytyykö kyseisestä poppoosta mitään ja sattui löytymään. Levyllä ei oikeastaan ole mielestäni huonoa kappaletta, en tiedä miski se ei ole suositumpi.

    ReplyDelete